Campania de informare adresată operatorilor agricoli cu privire la aplicarea în agricultură a nămolului provenit de la staţiile de epurare.

O componentă a proiectului o reprezintă campania de informare adresată operatorilor agricoli cu privire la aplicarea în agricultură a nămolului provenit de la staţiile de epurare. În anul 2013, a fost organizată o serie de întâlniri multimedia adresate operatorilor din zona proiectului, în Târgu Bujor, Lieşti, Pechea şi Tecuci, astfel:

  • 15 octombrie 2013, în aglomerarea Târgu Bujor (ora 9.00)
  • 15 octombrie 2013, în aglomerarea Lieşti (ora 12.00)
  • 21 noiembrie 2013, în aglomerarea Pechea (ora 9.00)
  • 21 noiembrie 2013, în aglomerarea Tecuci (ora 12.00)

Experţii proiectului şi reprezentanţii Societăţii Apă Canal S.A. Galați au prezentat principalele informații generale legate de aplicarea nămolurilor în agricultură şi au fost distribuite materiale de informare şi publicitate. În Europa, acest tip de valorificare este considerat de multă vreme cel mai bun mijloc de gestionare a nămolului. Pentru a putea fi utilizate, nămolurile active suferă o serie de procese de tratare complexe, stabilite în așa fel încât să fie eliminate eventualele riscuri asupra mediului sau asupra sănătății oamenilor și animalelor.

Click aici pentru a vedea prezentarea in format PowerPoint.

In perioada septembrie-octombrie 2013 – s-a colaborat cu PNDR la Caravana „PNDR vine în satul tău”. În cadrul discuţiilor avute au fost prezentate aspecte privind beneficiile folosirii nămolului în agricultură. Prezentările au fost ţinute în următoarele comune: Barcea, T. Vladimirescu, Independenţa, Iveşti, Lieşti, Umbrăreşti, Cosmeşti, Matca, Fundeni.

2014
In cadrul întâlnirilor/ workshop-urilor din aglomerarea Tg Bujor au fost distribuite materiale publicitare specifice activității. (broșuri informative operatori agricoli tip I )
Pentru operatorii agricoli din județ in perioada iunie 2014 au fost distribuite materiale informative de către Societatea Apa Canal SA, catre APIA Galați, Direcția pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala Galați si in localitățile Barcea , Slobozia Conachi, Târgu Bujor,  Pechea si Liești.
 In data de 20 noiembrie 2014, la sediul Consiliului Județean Galați a fost organizata o prezentare multimedia  in cadrul campaniei de conștientizare a operatorilor agricoli privind utilizarea nămolului in agricultura.
 
2015
Aceasta activitate fost efectuata la sediul societatii APA CANAL SA Galati in sala multimedia in data de 31 martie 2015 si au participat reprezentanții operatorilor agricoli din Tecuci, Umbraresti, ai OJSPA Galati, mass media.