În noiembrie 2014, s-au derulat alte activităţi care au vizat informarea operatorilor agricoli privind utilizarea nămolurilor în agricultură

Pe 20 noiembrie 2014, la Galaţi, a avut loc o nouă întâlnire pe tema aplicării nămolului rezultat din epurarea apelor uzate, la sediul Consiliului Judeţean. În cadrul întâlnirii, reprezentanţii Societăţii Apă Canal S.A. Galați împreună cu expertul de mediu al proiectului au oferit informaţii generale şi specifice legate de aplicarea nămolurilor în agricultură, prezentând beneficiile şi detaliile privind modalitatea de aplicare a acestora.

Prin acest amplu proiect derulat de Societatea Apă Canal S.A. Galați, în calitate de Operator Regional, operatorii agricoli din judeţul Galaţi pot beneficia gratuit de nămolul rezultat din epurarea apelor uzate, ca îngraşământ, fiind un produs benefic ca sursă de nutrienți și ameliator de soluri. Nămolurile au o valoare teoretică de fertilizare foarte mare, ceea ce pentru fermier reprezintă o economie însemnată de costuri aferente îngrășămintelor chimice, iar utilizarea acestora în Europa este considerată de multă vreme cel mai bun mijloc de gestionare a nămolului.

Întâlnirea de la Galaţi, din 11 decembrie 2014, de la sediul societăţii Apă Canal S.A. Galați a fost reprogramată pentru anul 2015.